Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSERESZNYÉS-CSOKIS SÜTI

2012.05.15

Hozzávalók:

4 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg zabkorpa, 15 dkg (barna) cukor, 15 dkg vaj, 1 kiskanál sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 30-40 dkg cseresznye (lehet fagyasztott is), 10 dkg csokoládé.

 

 p1170942-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk két kanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, korpát és fahéjat összekeverjük a sütőporral. A fölvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük ügyelve, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a mogyorónyi darabkákra vágott csokoládét.

A tésztát 20 x 30 cm-es tepsibe vagy tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem tapad tészta. Vigyázat, ne szárítsuk túl!

 

Tipp:

Cseresznye helyett más gyümölcsöt (pl. meggyet) is használhatsz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.