Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSILLAGOK

2008.01.27

Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

A töltelékhez: lekvár.

  

lekvaros-csillagok-021-ee.jpg

  

 

Elkészítés:

A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.

Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és csillag kiszúróval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepéből kiszúrunk egy kisebb csillagot. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C)  kb. 10-12 percig sütjük . Amikor megsültek, a lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk.

 

lekvaros-csillagok-013-ee.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.