CSOKICSÓK - gluténmentes
Hozzávalók:
15 dkg jó minőségű csokoládé, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula (vagy dió vagy mogyoró), fél mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál vaj, 10 dkg étcsokoládé csepp (vagy 10 dkg étcsokoládé kisebb mogyorónyi darabokra vágva).
Elkészítés:
A 15 dkg csokoládét a vajjal együtt fölolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a tojással. A sütőport a finomra őrölt mandulába keverjük.
Az olvasztott csokoládét a cukros tojáshoz keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát. Végül a masszába forgatjuk a darabos mandulát és a csokicseppeket.
A tésztát legalább fél órára hűtőgépbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztából diónyi golyókat formázunk, és egymástól kissé távol sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A süteményt 10-12 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, nagyon könnyen megég, és úgy keserű lesz!)
(Ha a süteményt nem elég meleg sütőben kezded sütni, túlságosan szétterülhet.)