Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKICSÓK - gluténmentes

2011.08.29

Hozzávalók:

15 dkg jó minőségű csokoládé, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula (vagy dió vagy mogyoró), fél mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál vaj, 10 dkg étcsokoládé csepp (vagy 10 dkg étcsokoládé kisebb mogyorónyi darabokra vágva).

 

csoki-csok-1-dd.jpg

  

Elkészítés:

A 15 dkg csokoládét a vajjal együtt fölolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a tojással. A sütőport a finomra őrölt mandulába keverjük.

Az olvasztott csokoládét a cukros tojáshoz keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát. Végül a masszába forgatjuk a darabos mandulát és a csokicseppeket.

A tésztát legalább fél órára hűtőgépbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztából diónyi golyókat formázunk, és egymástól kissé távol sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A süteményt 10-12 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, nagyon könnyen megég, és úgy keserű lesz!)

 

(Ha a süteményt nem elég meleg sütőben kezded sütni, túlságosan szétterülhet.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.