CSOKIFELFÚJT
Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj (+ a formák kikenéséhez), 4 tojás, 10 dkg liszt vagy finomra őrölt mandula, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál likőr vagy rum (kihagyható).
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
A felolvasztott, kihűtött csokoládéba belekeverjük a likőrt, aztán a csokoládékrémet a tojáshoz adjuk. Végül beleforgatjuk a lisztet is.
Alaposan kivajazunk négy kis felfújtformát. A csokis krémet a formákba kanalazzuk úgy, hogy ne legyenek teljesen tele, mert a tészta sülés közben megemelkedik.
A formákat 10-15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe, a legalsó rácsra tesszük.
A kész felfújtat vagy a formákban, vagy a formákból tányérra borítva melegen tálaljuk.
Tipp:
A felfújtat ízesítheted csipetnyi fahéjjal, kandírozott narancshéjjal, de némi őrölt csilivel is. Az ízesítőt a felolvasztott csokoládéba keverjük.
A sütési idő attól függ, hogy mennyire lágyan szered a szuflét, ha egy-két perccel rövidebb ideig sütöd, a közepe lágyabb, ha tovább, szilárdabb lesz.