Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIFELFÚJT

2008.01.27

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj (+ a formák kikenéséhez), 4 tojás, 10 dkg liszt vagy finomra őrölt mandula, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál likőr vagy rum (kihagyható).

 

p1160712-dd.jpg

 

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.

A felolvasztott, kihűtött csokoládéba belekeverjük a likőrt, aztán a csokoládékrémet a tojáshoz adjuk. Végül beleforgatjuk a lisztet is.

Alaposan kivajazunk négy kis felfújtformát. A csokis krémet a formákba kanalazzuk úgy, hogy ne legyenek teljesen tele, mert a tészta sülés közben megemelkedik.

A formákat 10-15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe, a legalsó rácsra tesszük.

A kész felfújtat vagy a formákban, vagy a formákból tányérra borítva melegen tálaljuk.

 

Tipp:

A felfújtat ízesítheted csipetnyi fahéjjal, kandírozott narancshéjjal, de némi őrölt csilivel is. Az ízesítőt a felolvasztott csokoládéba keverjük.

A sütési idő attól függ, hogy mennyire lágyan szered a szuflét, ha egy-két perccel rövidebb ideig sütöd, a közepe lágyabb, ha tovább, szilárdabb lesz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.