CSOKIMUFFIN
Hozzávalók (24 kisebb muffinhoz):
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 30 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só. A díszítéshez: 25 dkg fehér csokoládé, 5 dl tejszín, csokoládéforgács.
Elkészítés:
A fehér csokoládét a tejszínbe tördeljük, és az egészet felforraljuk, majd lehűtjük. Néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Az étcsokoládét a vajjal forró víz fölött felolvasztjuk.
A tojást habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvadt, de már nem forró csokoládét, a tejet, végül a sütőporral és sóval összeszitált lisztet. Csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll, nem szabad túlkeverni, mert a muffin kemény lesz!
Az így elkészített tésztát muffinpapírral bélelt formába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Úgy jó, ha belül kicsit ragacsos marad a tészta. Ne süssük túl!
A fehér csokoládés tejszínből robotgéppel habot verünk. Csillagcsöves habzsákból a muffinokra nyomjuk. Csokoládéforgáccsal díszítjük.