Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIMUFFIN

2012.03.31

Hozzávalók (24 kisebb muffinhoz):

20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 30 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só. A díszítéshez: 25 dkg fehér csokoládé, 5 dl tejszín, csokoládéforgács.


p1120580-ddd.jpg

 

Elkészítés:

A fehér csokoládét a tejszínbe tördeljük, és az egészet felforraljuk, majd lehűtjük. Néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Az étcsokoládét a vajjal forró víz fölött felolvasztjuk.

A tojást habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvadt, de már nem forró csokoládét, a tejet, végül a sütőporral és sóval összeszitált lisztet. Csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll, nem szabad túlkeverni, mert a muffin kemény lesz!

Az így elkészített tésztát muffinpapírral bélelt formába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Úgy jó, ha belül kicsit ragacsos marad a tészta. Ne süssük túl!

A fehér csokoládés tejszínből robotgéppel habot verünk. Csillagcsöves habzsákból a muffinokra nyomjuk. Csokoládéforgáccsal díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.