Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIS KUGLÓF TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL

2008.01.27

Hozzávalók:

4 közepes nagyságú alma, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg mazsola (kihagyható vagy más aszalt gyümölccsel helyettesíthető).

  

Kép

  

Elkészítés:

A lisztet egybeszitáljuk a kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.

A mazsolát megmossuk, kiválogatjuk.

Az almákat meghámozzuk (vagy nagyon alaposan megmossuk) és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almához adjuk a cukrot, az olajat. Belekeverjük a kakaós lisztet, majd végül a mazsolát.

A tésztát alaposan kiolajozott kuglófformába töltjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész kuglófot bevonhatjuk tejmentes csokoládémázzal.

 

Tejmentes csokoládémáz

Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 4 evőkanál forróvíz.

Elkészítés:
A hozzávalókat összemelegítjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokimázat melegen a sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk.

 

Tipp:

Ebből a tésztából süthetsz tortát vagy őzgerincet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.