CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN
Hozzávalók (12 db muffinhoz):
10 dkg liszt, 10 dkg búzacsíra, 10 dkg finomra darált dió, 5 dkg vaj, 5 tojás, 5 dkg barna cukor, 10 dkg olvasztott csokoládé, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál sütőpor.
A vajat habosra keverjük a cukorral (ha lehet, géppel csináljuk!) és a tojásokkal. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró csokoládét. Amikor a krém jó habos, és láthatóan kivilágosodik, beleforgatjuk a liszttel összekevert sütőport, búzacsírát és diót. A tésztát muffinformákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van készen, ha a muffinok megemelkezdtek, a tetejük megrepedezett, de a tetejüket óvatosan megnyomva puhának érezzük őket.
A kész muffin a legfinomabb valamilyen savanykás lekvárral vagy gyümölccsel.