Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN

2008.01.27

Hozzávalók (12 db muffinhoz):

10 dkg liszt, 10 dkg búzacsíra, 10 dkg finomra darált dió, 5 dkg vaj, 5 tojás, 5 dkg barna cukor, 10 dkg olvasztott csokoládé, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál sütőpor.

  

p1310226-dd.jpg

  

A vajat habosra keverjük a cukorral (ha lehet, géppel csináljuk!) és a tojásokkal. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró csokoládét. Amikor a krém jó habos, és láthatóan kivilágosodik, beleforgatjuk a liszttel összekevert sütőport, búzacsírát és diót. A tésztát muffinformákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van készen, ha a muffinok megemelkezdtek, a tetejük megrepedezett, de a tetejüket óvatosan megnyomva puhának érezzük őket.

A kész muffin a legfinomabb valamilyen savanykás lekvárral vagy gyümölccsel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.