Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉMÁMOR

2008.01.27

Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 2 evőkanál barna cukor, 3 tojás, fél dl rum, 1 evőkanál étkezési keményítő.

   

p1310052-dd.jpg

   

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. Légkeveréses sütőnél 160 fokra, légkeverés nélkül 200 fokra.

A csokoládét egy evőkanál vajjal együtt megolvasztjuk (legegyszerűbb mikrosütőben olvasztó programon). Amikor megolvadt, belekeverjük a többi vajat. Aztán félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat és a cukrot egy tálba öntjük, és addig verjük elektromos habverővel, amíg egy sűrű, vajszínű krémet kapunk (kb. 3-4 perc).

A kihűlt csokoládéba belekeverjük a keményítőt, aztán a rumot. A csokikrémet a tojáshabba forgatjuk.

Az így kapott tésztát tűzálló porcelántálkákba vagy muffinformákba kanalazzuk, majd betesszük a sütőbe. 15 percig sütjük.
Ennyi idő alatt kívül ropogós, belül lágy, krémes lesz.

Jó étvágyat!

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

debrecen kertesút 111

(hupi sanyika, 2010.02.14 13:23)

jól néz ki