Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS KEKSZ

2008.01.27

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg puha vaj, 20 dkg (sötét nád)cukor, 2 tojás, 2 tábla (20 dkg) csokoládé, fél kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál sütőpor.

A kekszek tetejére: mandula, mogyoró, szórócukor, durva szemű kristálycukor...

 

Kép

 

Elkészítés:

A vajat összekeverjük a cukorral és a tojásokkal. Belekeverjük a kakaóport. Egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. A lisztet a vajas krémbe keverjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a tésztába. (Már ilyenkor csodálatos illata van!)

A tésztából kiskanállal rakjunk halmokat vagy vizes/étolajos kézzel formázzunk golyókat, aztán rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól legalább 4-5 centi távolságra. (A tetejükre szórhatunk szórócukrot vagy nyomhatunk a kekszekbe mandulát, mogyorót...)

Előmelegített 220 fokos sütőben süssük a süteményt 12-15 percig. Akkor vannak készen, ha a külsejük már kemény, kicsit megrepedezett, de belül még lágyak.

Jó étvágyat!

    

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.