CSOKOLÁDÉS-MAZSOLÁS MUFFIN
Hozzávalók:
2 tojás, 2 tábla csokoládé mogyorónyi darabokra vágva (jó, ha az egyik tábla fehércsoki, szebb lesz tőle a muffin) , 5 dkg barnacukor, 2 dl tejszín, 3 evőkanál étolaj, 5 púpos evőkanál Nesquik-kakaópor, 20 dkg liszt, 5 dkg búzacsíra, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg nagyszemű aranymazsola.
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a cukorral, tejszínnel, olajjal és a kakaóporral. A lisztet, búzacsírát, sütőport, mazsolát és fahéjat egy külön tálba szórjuk. Ezután a kakaós krémbe beleforgatjuk a külön tálban egybekevert száraz hozzávalókat
A tésztát 12 muffinformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. negyed óráig sütjük. (A megsült muffinok közepe lágy a sok csokitól. Mire kihűlnek, megszilárdulnak.)