Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS ZABPEHELYKEKSZ

2008.01.27

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg barnacukor, 1 evőkanál holland kakaópor, 15 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, egy tábla jó minőségű csokoládé mogyorónyi darabokra vágva, 10 dkg feldarabolt vegyes aszalt gyümölcs és magvak, fél kávéskanál sütőpor.

 

p1040298-dd.jpg

  

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a tojással és a kakaóporral habosra keverjük. A többi hozzavalót összeöntjük egy másik tálban, megkeverjük, aztán beleforgatjuk a vajkrémbe. (Nem kell nagyon egybedolgozni, épp csak annyira, hogy a száraz hozzávalók belevegyüljenek a vajas alapba.)
Ezután ebből a masszából kiskanálnyi halmokat rakunk legalább 5-6 centi távolságra egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok tetejét kicsit lelapítjuk.
A kekszet 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ez a sütemény, amikor kivesszük a sütőből, még nagyon lágy, várni kell, amíg kihűl. Kihűlve könnyen leválik a sütőpapírról.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.