Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS PÖFFETEG

2012.12.23

Ehhez a süteményhez MOHA hasonló sütije adta az ihletet.

Hozzávalók (kb. 40 süteményhez):

10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg finomra őrölt mandula, 5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg barna cukor, 1 evőkanál sötét kakaópor, 2 evőkanál rum, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál sütőpor. A díszítéshez: 10 dkg porcukor.

  

p1280866-dd.jpg



Elkészítés: 

A lisztet, kakaóport, sütőport és fahéjat egybeszitáljuk, majd belevegyítjük a mandulát.

A vajat egybeolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládéval.

A tojást habosra keverjük a barna cukorral, hozzáadjuk  és a rumot. Belekeverjük a folyékony, de kihűtött (maximum langyos) csokoládét, aztán beleforgatjuk a mandulás lisztet.

Az így kapott tésztát becsomagoljuk és legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A porcukrot egy tányérba szitáljuk. A csokoládés masszából diónyi golyókat formázunk, amelyeket alaposan meghempergetünk a porcukorban, majd egymástól távol sütőpapíros tepsire sorakoztatunk.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd negyed óra pihentetés után óvatosan tálra sorakoztatjuk. Az így készült édesség jól záródó dobozban, hűvös helyen hetekig eltartható.


Tipp:

Mandula helyett lisztet vagy finomra őrölt diót is használhatsz. A süteménybe ízlés szerint más fűszert vagy 2-3 dkg nagyon apróra vágott, kandírozott narancsot is gyúhatsz.

  

p1280877-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.