DIÓHABOS ALMÁS PITE
Hozzávalók (egy közepes, 25x35 cm-es tepsihez):
Az alsó tésztalaphoz: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 2 kg alma, 20 dkg cukor, 2 kiskanál fahéj.
A felső tésztához: 4 tojás, az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál rétesliszt, 6 evőkanál darált dió.
A sütemény tetejére: durvára darabolt dió.
Elkészítés:
Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi aljra terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük)
A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Amikor a hab jó kemény, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, és azokkal is verjük a habot 2-3 percig. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba az előzőleg összekevert lisztet és diót.
A diós habot elsimítjuk az almatöltelék tetején, és megszórjuk a darabos dióval.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett!
Mivel olvastam a másik bejegyzésednél, hogy cukrásznak tanulsz, igazán kedves, hogy neked, mint profinak ez a véleményed.
Ha szereted az almás pitét, nézd meg ezt a receptet is:
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/almas-minitorta
almás pite
(Cinkapanna, 2009.06.25 08:11)szia: kiprobáltam a pitét és mindenki megnyalta mind a tiz ujját utánna: szoval teljes volt a siker.ami végülis rám fért mert nem mindig sikerülnek a sütijeim, ha uj receptröl van szo!ez a legjobb almás pite recept, ami az interneten van. el se lehet rontani, egyszerű és nagyszerű.nagyon szépen köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet!
Szai Csibe! :)
(Szamóca, 2009.01.06 20:54)
Remélem, neked is ízleni fog!
Én ilyet (is) sütöttem a szilveszteri bulira. Megint nagy sikere volt.
Szia,
(Csibe, 2009.01.06 11:53)az almás dolgokat imádom, a diós dolgokat szintén imádom, így mindenképpen ki kell próbálnom! Köszi! Csibe
Kedves Margaréta!
(Szamóca, 2008.06.29 07:47)Nagyon örülök, hogy ötletet adtam a sütidhez. És köszönöm, hogy te is ötletet adtál nekem. A te meggyes változatodat is ki fogom próbálni. :)
margareta51@freemail.hu
(margareta51, 2008.06.28 23:52)Meg csinaltam a tesztat jol sikerult.Egy kevesett valtoztattam a recepten/ reszelt alma volt elrakva befotes uvegben igy nem kellett lefozzem a levet es kimagzott meggyett is tettem a toltelekbe/
Kedves Margaréta!
(Szamóca, 2008.06.27 22:24)
Köszönöm a jókívánságokat!
Remélem, jól fog sikerülni ez a süti. Várom a beszámolódat róla.
margareta51@freemail.hu
(margareta51, 2008.06.27 21:07)Orvendek hogy ra talaltam erre az oldalra,gratulalok tovabbi sikereket kivanok.Hamarosan megcsinalom ezt a tesztat es be fogok szamolni.
f.anna@freemail .hu
(ananisz, 2008.06.06 18:45)
a sütemények is finomak bisztos énis majd sütök
továbi sok sikert anna
Válasz Cinkapannának
(Szamóca, 2009.06.25 10:51)