Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓHABOS ALMÁS PITE

2008.01.26

Kép Hozzávalók (egy közepes, 25x35 cm-es tepsihez):
Az alsó tésztalaphoz: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 2 kg alma, 20 dkg cukor, 2 kiskanál fahéj.
A felső tésztához: 4 tojás, az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál rétesliszt, 6 evőkanál darált dió.

A sütemény tetejére: durvára darabolt dió.

Elkészítés:
Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi aljra terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük)

Kép A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Amikor a hab jó kemény, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, és azokkal is verjük a habot 2-3 percig. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba az előzőleg összekevert lisztet és diót.
A diós habot elsimítjuk az almatöltelék tetején, és megszórjuk a darabos dióval.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz Cinkapannának

(Szamóca, 2009.06.25 10:51)

Szia!
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett!
Mivel olvastam a másik bejegyzésednél, hogy cukrásznak tanulsz, igazán kedves, hogy neked, mint profinak ez a véleményed.
Ha szereted az almás pitét, nézd meg ezt a receptet is:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/almas-minitorta

almás pite

(Cinkapanna, 2009.06.25 08:11)

szia: kiprobáltam a pitét és mindenki megnyalta mind a tiz ujját utánna: szoval teljes volt a siker.ami végülis rám fért mert nem mindig sikerülnek a sütijeim, ha uj receptröl van szo!ez a legjobb almás pite recept, ami az interneten van. el se lehet rontani, egyszerű és nagyszerű.nagyon szépen köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet!

Szai Csibe! :)

(Szamóca, 2009.01.06 20:54)

Remélem, neked is ízleni fog!
Én ilyet (is) sütöttem a szilveszteri bulira. Megint nagy sikere volt.

Szia,

(Csibe, 2009.01.06 11:53)

az almás dolgokat imádom, a diós dolgokat szintén imádom, így mindenképpen ki kell próbálnom! Köszi! Csibe

Kedves Margaréta!

(Szamóca, 2008.06.29 07:47)

Nagyon örülök, hogy ötletet adtam a sütidhez. És köszönöm, hogy te is ötletet adtál nekem. A te meggyes változatodat is ki fogom próbálni. :)

margareta51@freemail.hu

(margareta51, 2008.06.28 23:52)

Meg csinaltam a tesztat jol sikerult.Egy kevesett valtoztattam a recepten/ reszelt alma volt elrakva befotes uvegben igy nem kellett lefozzem a levet es kimagzott meggyett is tettem a toltelekbe/

Kedves Margaréta!

(Szamóca, 2008.06.27 22:24)

Köszönöm a jókívánságokat!
Remélem, jól fog sikerülni ez a süti. Várom a beszámolódat róla.

margareta51@freemail.hu

(margareta51, 2008.06.27 21:07)

Orvendek hogy ra talaltam erre az oldalra,gratulalok tovabbi sikereket kivanok.Hamarosan megcsinalom ezt a tesztat es be fogok szamolni.

Szia Anna!

(Szamóca, 2008.06.06 20:09)

Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. :)

f.anna@freemail .hu

(ananisz, 2008.06.06 18:45)

a sütemények is finomak bisztos énis majd sütök
továbi sok sikert anna