Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓHABOS DIÓS

2008.01.26

Hozzávalók (25 x 35 cm-es tepsihez):
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.

 

Kép

  

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a 20 dkg darált diót összekeverjük a 10 dkg porcukorral és a fahéjjal.
Egy másik edényben a 3 tojásfehérjéből, a 3 evőkanál cukrot fokozatosan hozzáadva,  kemény habot verünk. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, és még 2-3 percig verjük a habverőgéppel.  Az így kapott habba beleforgatjuk  a 10 dkg darált diót.
Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből. Megkenjük a tetejét a lekvárral. Egyenletes vastagságban rászórjuk a porcukros-fahéjas diót. A száraz diórétegre pedig ráöntjük a diós habot, és elsimítjuk rajta.
A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további fél óráig sütjük. (Ha túl hamar pirulna a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Miután megsült, vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval, végül díszítsük dióval.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ero tortaro

(klaudia, 2012.12.03 13:36)

jo lehet nagyon szeretnem hoza a receptet

Süti

(Inez, 2010.12.02 20:21)

Ez nagyon finom!!

Diós pite

(Szamóca, 2010.02.01 11:10)

Kedves Márta!
Nagyon örülök, hogy ízlett!

Diohabos dios

( Marta Porteleki, 2010.01.29 20:43)

Megsutottem ismet egy sutidet, ebben sem csalodtam, nagyon jo a leiras, tokeletes recept,ugy mint a tobbi. Nagyon hamar, konnyen elkeszitheto es finom! Koszonom, hogy megosztottad velunk! Szep hetveget kivanok!

Ginának

(Szamóca, 2009.11.29 21:33)

Szia Gina! Szép estét!
Gratulálok, hogy sikered volt a sütivel!

Kedves szamóca

(Gina, 2009.11.29 21:31)

Köszönöm a családom nevében is a recepteket! Remélem hogy még a többit is sikerül ilyen jol elkészitenem (még kezdö vagyok a sütésben) de a receptjeid nagy segíség számomra!!! Mégegyszer köszönöm!!!

köszönet

(V-né Tímea, 2009.10.15 07:44)

Ez a sütemény a családom egyik kedvence lett. Kivételesen finom és nem is nehéz elkészíteni.
Köszönöm a konyhai,sütési, főzési tanácsokat és további jó munkát kívánok. Magamnak meg hasonló jó ötleteket, jó recepteket!

Zsókának

(Szamóca, 2009.04.10 12:01)

Nagyon szép, napsütéses húsvétot!

előkészület

(Zsóka, 2009.04.10 11:43)

Köszi,Vik,már este óta kész a tészta,diók kimérve, erre vártam!Jó Ünnepeket!

A tepsi mérete

(Szamóca, 2009.04.09 20:51)

25 x 35 cm a tepsi mérete.
Mindjárt beírom a receptbe is.

Tepsi

(Szamóca, 2009.04.09 20:36)

Megyek, megmérem a tepsit. Mindjárt mondom a méretét.

tepsiméret

(Zsóka, 2009.04.09 20:25)

Viktoriám!Húsvétra mesütöm ezt a csoki-csudát.Annyit árulj el,hogy mekkora tepsibe tegyem?Köszi!

Kedves Zsóka!

(Szamóca, 2009.04.04 21:57)

Nagyon szépen köszönöm! (És pirulok fülig.)

A recptjeidről

(Zsóka, 2009.04.04 21:55)

Sehol sem olvastam még ennyire érthetően,,egyszerűen leírt receptet!És ha kipróbálsz néhányat......Csodaklassz!

Szia Saci!

(Szamóca, 2008.10.24 13:13)

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett. :)

Szép és finom!;-)

(Saci, 2008.10.24 13:01)

Szia Szamóca! Ma megsütöttem! Isteni finom lett!:-)
Látványosan szép és eszméletlen finom!!! Ott a helye a kedvenceink közt!
Köszönöm a pontos és szuperjó receptet!:-))
További szép napot és jó hétvégét Neked!

kvcskatalin@yahoo.com

(kati, 2008.10.23 13:14)

teszta

Szia Margaréta!

(Szamóca, 2008.10.22 18:21)

De jó, hogy itt vagy! :)
Ez a süti tényleg nagyon finom. Én is meglepődtem rajta, hogy mennyire jó lett.

margareta51@freemail.hu

(margareta51, 2008.10.21 20:55)

Szerintem nagyon finom lehet,hamarosan kiprobalom.