Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓS CSÓK

2011.12.22

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 1-2 csipetnyi őrölt fahéj, 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt).

  

p1100415-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával.

A tojáshabba ezután belekeverjük a liszttel összekevert diót és a fahéjat.

Az így kapott tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk belőle. (Vagy kiskanállal rakunk a sütőpapírra kis kupacokat.)

Előmelegített 150 fokos sütőben megsütjük a csókokat (kb. 25-30 perc alatt készülnek el).

A megsült, kihűlt puszedliket akár rögtön fogyaszthatjuk, de még finomabbak, ha kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk, és az így kapott golyót olvasztott csokoládéba mártjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.