Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓS KEKSZ

2008.01.26

Hálás köszönet Tulipáncsokornak az ötletért!

Hozzávalók (kb. 50 db kekszhez):

50 dkg dió darabosra aprítva (pl. aprítógépben néhányszor átforgatva  vagy nagyobb lyukú darálón ledarálva), 25 dkg puha vaj, 25 dkg (barna)cukor, 25 dkg liszt, 1 tábla (10 dkg) csokoládé mogyorónyi darabokra vágva (én narancsdarabos étcsokoládét használtam), 2 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál sütőpor.

 

Kép

 

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A keverékből diónyi golyókat formázunk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól 5-6 cm távolságra. Aztán vagy az ujjunkkal vagy egy kanál hátával lenyomjuk a golyókat kb. fél centi vastag tallér formájúra.

A kekszeket előmelegített 220 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Amikor megsültek, a kekszek még lágyak. Meg kell várni, amíg kihűlnek. Kihűlés után válasszuk le őket a sütőpapírról.

A megsült süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Keksz

(Szamóca, 2010.02.05 13:52)

Szia Répi!
Nagyon örülök, hogy neked is ízlik! Én nagyon szeretem.

Diós keksz

(répafül, 2010.02.05 13:51)

Ma már sokadszor fogom megsütni a kekszet, és mindig nagy sikere van. Köszönet érte.

Annának

(Szamóca , 2009.11.25 16:57)

Szia!
Én úgy szoktam néha csinálni, hogy kettőt összeragasztok baracklekvárral. Úgy is nagyon finom.

Keksz

(Anna, 2009.11.25 16:20)

Isteni finom!Bár nekem nagyon lágy lett a tésztája így hagytam egy éjszakát pihenni így is finom lett!Meg próbáltam úgy hogy egy kanál baracklekvárt raktam a tésztához sütés előtt.Úgy is finom!Köszi a receptet!