Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓS PUSZI

2008.01.26

Hozzávalók:
Kép 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 3 (púpos) evőkanál liszt, csipetnyi fahéj.

A sütemények tetejére: olvasztott csokoládé, felezett dió.

 

Elkészítés:
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A habba óvatosan belekeverjük  a dióval és fahéjjal egybekevert lisztet.
Az így kapott masszából kiskanállal diónyi halmokat rakunk egymástól legalább 5 centire egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A süteményeket előmelegített 180 fokos sütőben a középső rácson addig sütjük, amíg az aljuk egy egészen kicsit barnulni kezd.
A megsült és kihűlt diós csókokat olvasztott csokoládéval díszítjük.

Tipp:
Két-két diós csókot összeragaszthatunk baracklekvárral. Nagyon finom!

 

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

diós puszi

(Zsu, 2011.02.14 14:42)

Kérdésem, hogy ez a süti meddig áll el? Vagy ez inkább frissen jó? Ekkora adagból kb. hány db lesz?

Köszi a válaszokat! :)