Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DONUT - AMERIKAI FÁNK

2008.01.26

Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):

Fél kiló liszt, 4 dl tej, egy kocka (5 dkg) élesztő, 10 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg puha vaj, csipetnyi só, egy kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja.

A díszítéshez: olvasztott csokoládé, cukormáz, cukorgyöngyök, csokoládéreszelék...

 

Kép

 

Elkészítés:

A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és egy kanálnyi cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön).

  

Kép

  

A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészből sima tésztát keverünk.

Kép A tésztát kb. fél óráig letakarva kelesztjük.

A fánksütő tepsi mélyedéseit ecsettel kiolajozzuk.

A tésztát habzsákba töltjük és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta a forma kétharmadáig érjen.

A fánkokat előmelegített 220 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt halvány barnára sütjük.

A megsült fánkokat olvasztott csokoládéval, cukormázzal vonjuk be vagy porcukorral, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Donut - amerikai fánk

(Bodza, 2009.02.09 16:00)

Szia,

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a fánk másnapra puha marad? A lányoméknak farsangra megsütném, de csak előző este van rá időm, és félek, hogy megszárad másnapra!
Előre is köszönöm válaszod, Bodza