DONUT - AMERIKAI FÁNK BÖGRÉS TÉSZTÁBÓL
Hozzávalók (egy 2 dl-es bögrével mérve):
2 bögre liszt, fél bögre cukor, 1 bögre tej, fél bögre olvasztott (de nem forró) vaj, 2 tojás, csipetnyi só, 2 mokkáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, kb. 1 evőkanál étolaj a fánksütő tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral. Öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, és keverjük az egészet sima tésztává.
A tésztát töltsük a fánksütő tepsi kiolajozott mélyedéseibe. (Én úgy csinálom, hogy a tésztát egy erős nejlonzacskóba öntöm. A zacskó egyik sarkát egy kicsit levágom, és az így keletkezett résen át nyomom a formába a tésztát.)
Előmelegített 220 fokos sütőben süssük a fánkokat aranybarnára (kb. 12-15 perc).
Tipp:
Ugyanebből a tésztából finom muffinokat is süthetünk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kedves Szamóca!
Azt nem tudod, hogyan kell olyan amerikai minifánkot csinálni, amit a vásárban lehet kapni? :)
Re: minifánk
(hollosne, 2011.10.23 17:48)
Kedves érdeklődő!
Látom, hogy ez egy régi bejegyzés, de ha véletlenül erre jársz elolvasod a válaszom:minifánkot és nagyobbat is lehet sütni azokkal a sütőformákkal, amit én régebben szereztem be, olyan,mint a képen.A készletben volt sima, lukacsos nagy és lukacsos kicsi forma is és olyan injekcióstű féle krémnyomó is hozzá.Én nagyon szeretem, de nem tudom kapható-e még?
sütő
(Donut, 2010.05.28 22:02)szia.azt szeretném kérdezni hol lehet venni a képen látható fánksütőt?
amerikai bögrésfánk
(mária , 2010.02.02 14:33)Ez nagyon jó,fánksütő tepsim már régota van dem még nem sikerült benne jó fánkot sütni most ezt kiprobálom!!Köszi!!
minifánk
(Eszter, 2010.05.16 18:17)