Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EPRES MUFFIN

2008.01.25

Hozzávalók (12 darabhoz):

A tésztához: 10 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl tejszín, 15 dkg (barna)cukor, 15 dkg liszt,  csipetnyi őrölt fahéj, 1 kiskanál sütőpor.

A habhoz: 2 kisdobozos tejszín (vagy egy doboz fél literes Hulala növényi tejszín), 1 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor.

A muffinok tetejére: néhány szem eper (nagyságtól függően negyedelve, felezve vagy egészben), csokoládéforgács.

  

Kép

  

Elkészítés:

A vajat jól kikeverjük a tojásokkal és a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a fahéjat, aztán a tejszínt.

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, aztán a vajas krémbe keverjük.

A tésztát 12 muffinforma aljába kanalazzuk.

A muffinokat előmelegített 220 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

Közben a krém hozzávalóit egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)

A megsült muffinokat kihűtjük és tortatálra tesszük. Csillagcsöves nyomozsák segítségével rájuk nyomjuk a krémet, aztán minden muffin tetejére egy-egy eperdarabot teszünk. Végül a süteményeket csokoládéforgáccsal szórjuk meg.

 

Kép


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.