Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ERDEI GYÜMÖLCSÖS MUFFIN

2008.01.25

Hozzávalók (12 db nagyobb muffinhoz 1,5 dl-es csészével mérve):

1 csésze erdei gyümölcsös, málnás vagy áfonyás joghurt (de jó bele a natúr joghurt is), 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, fél csomag sütőpor, 1 csésze erdei gyümölcs (málna, ribizli, szeder, áfonya...). Ha a gyümölcs fagyasztott, nem kell kiolvasztani, fagyosan keverjük a tésztába.

    

Kép

 

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a muffin nem lesz omlós, puha.) Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába a gyümölcsöt.

A tésztát muffinformába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a muffinok jól megemelkednek, a tetejük kicsit fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek, hanem kissé rugalmasak. Ha nagyon barnul a tetejük, takarjuk le alufóliával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

erdei gyümölcsös muffin

(Adnilem, 2011.08.11 14:29)

ez a muffin fantasztikus, èn nem vagyok oda a muffinokèrt mert olyan"fulasztoak"- nagyon tömènyek, de ez elolvad az ember szàjàban.

üdv. Adnilem