Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FAHÉJAS KEKSZ

2013.02.24

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg barna cukor, 2 evőkanál hideg víz, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom vagy narancs reszelt héja, csipetnyi só.

p1310481-dd.jpg

 

Elkészítés: 

A kislyukú reszelőn lereszelt hideg vajat és a lisztet egybemorzsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a cukrot, a reszelt citrushéjat. Elkezdjük összegyúrni. Ha nem áll össze, beleöntjük a vizet. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tetszés szerinti mintákat nyomunk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Tíz percet pihentetjük a tepsiben, majd tálra rendezzük.
Ez a sütemény lezárt dobozban hetekig eláll.

 

p1310467-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.