Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FAHÉJAS KEVERŐS

2014.02.25

Hozzávalók:

25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 tojás, 2 kávéskanál őrölt fahéj,  1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál sütőpor, 50 dkg gyümölcs (fagyasztott is jó), 2 evőkanál mandulaforgács (kihagyható).

Elkészítés:

A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citromhéjat, majd beleforgatjuk a lisztet és a fahéjat.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét kirakjuk gyümölccsel és megszórjuk mandulával.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)

Szeletelve tálaljuk.

 

p1500673-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.