Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FAHÉJAS MUFFIN

2013.04.03

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 15 dkg finomra darált mandula (vagy dió, mogyoró), 10 dkg barna cukor, 2,5 dl tej, 3 tojás, 5 evőkanál étolaj, 1 citrom reszelt héja, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg csokicsepp (vagy apróra vagdosott csokoládé), 1 kávéskanál sütőpor.


Elkészítés:

A cukrot összehabarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd a tejes keverékbe forgatjuk. (Nem keverjük sokáig, csak míg összeáll. A túlkevert muffin szivacsos lesz.) Végül hozzáadjuk a csokoládét is.

A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Akkor van készen a sütemény, ha a teteje megemelkedik, repedezni kezd, és belül már nem lötyögős. De ne süssük túl!)

 

p1320729-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.