Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FÁNK VIRÁG

2008.01.24

Ez a fánk a MACIKONYHA receptje alapján készült.

Hozzávalók (az én sütőformámmal kb. 30 db-hoz):

4 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só, kb. 1,5-2 dl tej, étolaj a sütéshez. Porcukor (esetleg vaníliás vagy fahéjas porcukor) a fánkok tetejére.
 

Kép
 

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a csipetnyi sóval és a liszttel. Ezután annyi hideg tejet keverünk bele, hogy csomómentes, palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.

A tésztát 15-20 percre hűtőgépbe tesszük.

Egy magas falú, kisebb átmérőjű edényben kb. 5 cm magas étolajat melegítünk.

Kép
 

A fém formát belemártjuk a forró olajba, aztán a tésztába (úgy, hogy csak a forma alját és oldalát fedje be a tészta), majd a tésztás formát ismét az olajba úgy, hogy az alja ne érjen le az edény aljára.

A tészta néhány másodperc alatt általában leválik a formáról. Ha mégsem, akkor villával kicsit meglazítjuk.

A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral.

Tálalásnál adhatunk mellé lekvárt is.

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fánk

(Beus, 2010.06.16 21:26)

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál, legközelebb mindenképp körülnézek ha ilyen helyen járok.:-) A sós sütményeidnél is fantasztikus dolgokat találtam, azt hiszem nekiállok sütni most amíg ilyen borús idő van, kánikulában úgyis képtelen leszek rá.:-D

Fánkforma

(Szamóca, 2010.06.12 07:46)

Szia Beus!
Köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy. (pirulós szmájli)
Piaci edényárusoknál láttam sokszor ilyen formákat.
Az ilyen árusoknál egyébként is érdemes szétnézni, mert valódi "kincsekre" bukkan néha az ember. :)

Fánk

(Beus, 2010.06.11 22:54)

Szia Szamóca!
Már vagy 2 órája nézegetem az oldalad, és nagyon tetszik, gratulálok!:-) A tortáid is nagyon tetszenek, a kisfiam születésnapjához jó ötletet adtak a Pónis és Chowder-es torták, csak ki kell még találnom neki milyen figurából készítsem.:-)
Ez a fánk is nagyon tetszik, emlékszem mikor kislány voltam, akkriban (is) lehetett kapni ilyen sütővasat, anyukámnak volt is valamikor, és nagyon szerettem ezt a sütit. Valaki esetleg tudja, hogy lehet-e még kapni ilyen sütőszerszámot?:-) Ha esetleg igen, szívesen várom a jelzéseket. Üdv.: Bea

Virág fánk

(Szamóca, 2010.04.18 09:59)

Szia!
Nekem akkor nem jön le, ha a tésztába mártás előtt elfelejtem a sütővasat bemártani az olajba.

virágfánk

(Barbaralány, 2010.04.18 09:56)

Nagyon finom ez a süti, nekem a nagymamámról maradt rám ilyen forma, 3-om féle és nagyon szeretjük , finom, könnyű . Néha igaz nehezen jön le a formáról, mert túlzottan megmártom szerintem...hát ennyit akartam...
jó sütögetést! További jó sütögetést.

Virág fánk

(Szamóca, 2010.04.17 21:21)

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a receptet!
A te fánkjaid persze sokkal szebbek, de az enyém is nagyon finom volt.
Imádom a receptjeidet!

Virágfánk

(Maci, 2010.04.17 21:20)

:o) Szépek lettek nagyon!