Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FEKETEERDŐ MUFFIN

2008.01.24

Hozzávalók (12 db nagyobb muffinhoz 1,5 dl-es csészével mérve):

1 csésze natúr joghurt vagy tejföl, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaó intenzitásától függő mennyiségben), fél csomag sütőpor, negyed mokkáskanál őrölt fahéj, 2 csésze magozott meggy vagy meggybefőtt.

  

Kép

 

Elkészítés:

A joghurtot/tejfölt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a muffin nem lesz omlós, puha.) Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába a meggyet.

A tésztát muffinformába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a muffinok jól megemelkednek, a tetejük kicsit fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek, hanem kissé rugalmasak. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a muffinok közepe egy egész picit lágy marad.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.