Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FENYŐ CSOKOLÁDÉKRÉMMEL

2008.01.24

Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojássárgája, csipetnyi só, csipetnyi fahéj vagy reszelt citromhéj.

A töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 1-2 evőkanál porcukor.

A bevonathoz: porcukor, pár csepp zöld ételfesték, cukorkonfetti vagy cukorgyöngy.

  

Kép

  

Elkészítés:

A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.

Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és fenyőformákra szaggatjuk. (Ügyeljünk rá, hogy mindegyiknek párja legyen, mert a végén kettesével összeragasztjuk õket). A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C)  kb. 10-12 percig sütjük (a tésztának nem szabad megbarnulnia). Amikor megsült, a csokoládés krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk. A süteményeket bevonjuk cukormázzal és cukorkonfettivel szórjuk meg.

A csokoládékrém készítése:

A csokoládét megolvasztjuk, aztán kihűtjük. Amikor már majdnem hideg, belekeverjük a vajat és a porcukrot. A csokikrémet alaposan kikeverjük.

A cukormáz készítése:

10 dkg porcukrot nagyon alaposan elkeverünk egy-két kiskanálnyi forró vízzel és az ételfestékkel. A cukrot egy tálkába szórjuk. Aztán először csak egy teáskanál forró vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Ha még nem áll össze, cseppenként adjunk hozzá még egy kis vizet. Vigyázat, nagyon kevés víz kell! Egy éppen csak kenhető, de nem nagyon folyós krémet kell kapnunk.
Ezzel a mázzal vonjuk be a sütiket.
 

Ez a sütemény másnap a legfinomabb, amikor a tölteléktől a tészta egy kicsit megpuhul, de valószínűleg addigra már elfogy.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A RECEPTHEZ..

(Kata, 2012.11.30 16:12)

Én paleósitom a receptet,és ételfesték helyett fehér mázat készitek.

Fenyőfák:)

(Szilvi, 2011.12.22 07:29)

Halihó!
Nagyon fincsi ez a süti, amikor sült isteni illat volt a konyhában. Mi a 2 éves kislányommal ajándékba készítettük, mindenki ajándékához rakunk egyet szépen becsomagolva. Nem kaptam zöld ételfestéket, úgyhogy fehér karácsonyfák lettek, színes dekor cukorral. Így is nagyon mutatós!!
Köszi a receptet:)

Karácsonyi vásár

(Szamóca, 2010.11.03 13:16)

Szia Kati!

Igen, nagyon finom és mutatós is ez a süti. Remélem, beválik nálatok!
Én ezeket csináltam tavaly a gyerekekkel a karácsonyi vásárra:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/karacsonyi-receptek/karacsonyi-gyertyak

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/karacsonyfak

Nagyon nagy sikerük volt.

vélemény

(Kati, 2010.11.03 13:08)

Nagyon jó ötletnek tartom, és igen mutatós.
Karácsonyi vásárra készülünk az osztállyal, és úgy gondolom ennek a sütemény mindenképp ott a helye. :)
Egyszerű, gyors, mutatós és remélem nagyon finom is.
Gratula!

titok

(Krumpliorr, 2009.11.24 12:33)

Elfi, keress még légyszi a fórumon priviben. Olyat találtam, kibuksz.