Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FOGYÓKÚRÁS ÉLETERŐ MUFFIN

2008.01.24

Hozzávalók (12 muffinhoz) 2 dl-es bögrével mérve:
3/4 bögre zabpehely, 1/4 bögre zabkorpa, 1 bögre kefír, 1 bögre fehér tönkölyliszt, 1,5 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, fél bögre barnacukor vagy fogyókúrázóknak ennek megfelelő mennyiségű sütésálló édesítőszer, 1 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj, 1 bögre friss vagy aszalt áfonya
* (lehet mirelit is, akkor előbb hagyd felolvadni).

* Ha olvasni akarsz az áfonya számos jótékony hatásáról, kattint ide: ÁFONYA

  

Kép

  
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A zabpelyhet és a zabkorpát keverjük össze a kefírrel. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, keverjük hozzá a sót és a barna cukrot vagy édesítőszert. A tojást és az olvasztott vajat keverjük a zabpelyhes kefírbe, majd vegyítsük össze a lisztes keverékkel.
A tésztát keverjük össze (de ne keverjük túl). Végül forgassuk bele az áfonyát
A tésztát kanalazzuk 12 muffinformába, aztán süssük kb. 15 percig (tűpróbáig).


Kép


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csimbók

(Kriszti, 2010.09.18 21:13)

Még nem próbáltam a receptet, de a hozzávalók alapján bizti fincsi lehet. Én híve vagyok az egészséges ételeknek

szasza

(szandika, 2010.03.19 20:35)

a mufinrol nagyon fincsika szercsi hogy fel raktad

errőlarról

(Bucimaci, 2009.10.26 18:13)

A recept alpján készült étek isteni finom és k jó volt, csak ajánlani tudom kedves rajongók:)