Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FŰSZERES KIFLIK

2011.12.14

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, negyed kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg és kardamom, 5 dkg darált dió, 3 dkg nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj. Díszítésnek porcukor vagy olvasztott csokoládé.


p1090807-ddd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe teszünk.

Ezután a tésztából kb. fél centi vastag rudakat sodrunk, a rudakból pedig kifliket formálunk.

A süteményt előmelegített180 fokos sütőben megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar sülnek, a sütési idő 10-12 perc. Onnan lehet megállapítani, hogy a sütemény készen van, hogy az alja egy picit barnulni kezd. Ilyenkor a kiflik még kicsit puhák, óvatosan nyúljunk hozzájuk.

A megsült süteményeket még melegen meghempergetjük vaníliás porcukorban vagy kihűtve olvasztott csokival díszíthetjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.