Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GABOJSZA GYÜMÖLCSÖS LEPÉNYE

2013.09.02

A receptért köszönet Gabojszának és Vikkónak.

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, 4 dl langyos tej, 2 tojás, fél dl étolaj, 1,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja, 1,5 kávéskanál őrölt fahéj, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 1 kg gyümölcs (pl. szilva, barack...)


Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórunk egy kanál cukrot, és megvárjuk, hogy a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződjön.

5 dkg cukrot elkeverünk fél kávéskanál fahéjjal. Félretesszük.

A liszthez hozzáadjuk a maradék fahéjat és cukrot, a citromhéjat, a vaníliát, a tojásokat, az olajat és az élesztős tejet. Az egészből nokedlitészta sűrűségű masszát keverünk. Fél órára letakarva langyos helyre tesszük.

Ezután a tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük, elegyengetjük. A tetejét kirakjuk gyümölccsel. Rászórjuk a fahéjas cukrot, és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

 

p1420500-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.