GESZTENYE KEKSZ - gluténmentes
Hozzávalók (24 darabhoz):
10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg finomra őrölt mandula, 10 dkg cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor), 1 tojás, 5 dkg puha vaj, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg étcsokipasztilla vagy kis darabokra vágott étcsokoládé, 1 csapott mokkáskanál sütőpor.
Elkészítés:
A gesztenyelisztet összekeverjük a mandulával, cukorral és a sütőporral, egybemorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk a tojással és a citromhéjjal, végül belegyúrjuk a csokidarabkákat is. Az így kapott tésztát fél órára hűtőgépbe tesszük.
A hűtés után a tésztából 24 egyforma nagyságú golyót formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket egy kanál hátuljával kicsit lenyomjuk.
A kekszeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázat, nagyon gyorsan megég!