Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYE KEKSZ - gluténmentes

2011.08.26

Hozzávalók (24 darabhoz):

10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg finomra őrölt mandula, 10 dkg cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor), 1 tojás, 5 dkg puha vaj, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg étcsokipasztilla vagy kis darabokra vágott étcsokoládé, 1 csapott mokkáskanál sütőpor.

  

p1020830-dd.jpg

  

Elkészítés:

A gesztenyelisztet összekeverjük a mandulával, cukorral és a sütőporral, egybemorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk a tojással és a citromhéjjal, végül belegyúrjuk a csokidarabkákat is. Az így kapott tésztát fél órára hűtőgépbe tesszük.

A hűtés után a tésztából 24 egyforma nagyságú golyót formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket egy kanál hátuljával kicsit lenyomjuk.

A kekszeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázat, nagyon gyorsan megég!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.