Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYEKRÉMES MUFFIN

2008.01.23

Hozzávalók (12 db nagyobb muffinhoz 1,5 dl-es csészével mérve):

1 csésze tejszín, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaó intenzitásától függő mennyiségben), fél csomag sütőpor. A krémhez: 50 dkg tisztított főtt gesztenye, 20 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma). Esetleg - ha nincs valódi gesztenyéd - fél kg fagyasztott gesztenyemassza fölengedve és 1 dl habtejszínnel krémesre keverve. Díszítésnek: marcipánvirág, cukorgyöngy.

   

Kép

   

Elkészítés:

A tejszínt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a muffin nem lesz omlós, puha.)

A tésztát muffinformába kanalazzuk úgy, hogy a formát kétharmad részig töltse meg, és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a muffinok jól megemelkednek, a tetejük kicsit fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek, hanem kissé rugalmasak. Ha nagyon barnul a tetejük, takarjuk le alufóliával. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a muffinok közepe egy egész picit lágy marad.)

A töltelékhez a főtt gesztenyeszemeket a porcukorral, rummal és tejszínnel robotgépben sima krémmé keverjük.

A kész muffinokat kihűtjük. A gesztenyekrémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és kis csúcsokat nyomunk a muffinok tetejére.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.