GESZTENYÉS BROWNIE
Hozzávalók (egy 25 x 35 cm-es formához):
30 dkg jó minőségű étcsokoládé, 4 tojás, 20 dkg vaj, 10 dkg lágy barna nádcukor, 10 dkg liszt, 10 dkg gesztenyeliszt (ha nincs gesztenyeliszted, helyette is használj sima lisztet!), 20 szem főtt gesztenye, 2 evőkanál rum.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. (De nem szabad újra megszilárdulnia.)
A tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a az olvasztott csokoládét, a rumot, végül beleforgatjuk az összeszitált liszteket.
A tésztát ezután egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, rászórjuk az egész gesztenyeszemeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. (Ha túl hamar sülne a teteje, alufóliával letakarjuk.)
A kész sütemény belül kicsit puha marad. Nem jó, ha teljesen szárazra sütöd.
Fagylalttal, tejszínhabbal vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.