Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYÉS-CSOKIS MUFFIN

2008.01.23

Hozzávalók:
30 dkg megpucolt, főtt gesztenye, 20 dkg cukor, 2 evőkanál rum (vagy a gesztenye, cukor és rum helyett 40 dkg gesztenyemassza és 10 dkg cukor), 2 dl tejszín, 2 tojás, 5 dkg puha vaj, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 15 dkg csokoládé darabokra tördelve.

A muffinok tetejére: olvasztott csokoládé.

  

Kép

 

Elkészítés:
A tisztított, főtt gesztenyeszemeket a tejszínnel együtt egy mély tálba öntjük, és merülőmixerrel nagyjából pépesítjük (úgy jó, ha maradnak benne gesztenyedarabkák). A gesztenyekrémbe belekeverjük a cukrot, a rumot, a két tojást, és a puha vajat.
(Ha gesztenyemasszából készítjük a muffint, a gesztenyemasszát törjük össze jól egy villával, keverjük össze a tejszínnel, a két tojással és a vajjal.)
Az így kapott keverékbe beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Végül pedig a csokidarabkákat.
A tésztát alaposan kivajazott muffinsütőbe kanalazzuk, 220 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).

Miután megsült, a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gesztenyés-csokis muffin

(Andi, 2010.07.27 22:00)

Szia!
Isteni finom volt ez a muffin. Ez aztán tényleg olyan, amitől érdemes hízni. Lehet, nem kéne túl gyakran ilyet sütnöm különben összemennek a ruháim :-)

Szia! :)

(Szamóca, 2009.01.04 11:21)

Tulajdonképpen minden tömény, ami gesztenyés, mert a gesztenyének magas a szénhidráttartalma.
De nagyon finom! :)

lucia200@citromail.hu

(Luccy, 2009.01.04 02:42)

Jól néz ki az biztos, nagyon mutatós sütemény!
De ez baromira hízlalhat, mivel elég töménynek néz ki.
De beleharapnék...kár volt ide jönnöm, most csorog a nyálam...nyammmmmmmmm :D