Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYÉS MUFFIN

2013.09.20

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg nádcukor, 2 evőkanál rum (kihagyható). (Ha nincs gesztenyeliszted, 20 dkg finomlisztet használj!)

A krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, porcukor ízlés szerint.

  

p1430332-ee.jpg

   

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.

A felolvasztott, kihűtött csokoládéba belekeverjük a likőrt, aztán a csokoládékrémet a tojáshoz adjuk. Végül beleforgatjuk a liszteket is.

A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Közben a gesztenyét kikeverjük a mascarponéval, és ha kell, porcukorral ízesítjük. A krémet csillagcsöves habzsákból a kihűlt muffinokra nyomjuk.

 

Tipp:

A muffint ízesíthetjük őrölt fahéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. Az ízesítőt a felolvasztott csokoládéba keverjük.

 

Ugyanez tortaként:

 

p1440738-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.