Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYÉS PIROG

2016.11.12

p1810279-a.jpg

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg puha vaj
2 tojás

1 dl langyos tej

2 dkg friss élesztő

3 evőkanál cukor

1 citrom reszelt héja

1 csipet só

a töltelékhez:
50 dkg enyhén cukrozott gesztenyepüré villával összetörve

a tetejére:

1 tojás

 

Elkészítés:

A tejet elkeverjük 1 evőkanál cukorral, a belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk a maradék cukrot, ráöntjük az élesztős tejet, azután összedolgozzuk a tojással, a vajjal, a sóval és a citromhéjjal. Sima tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A közepükre 1-1 kiskanál tölteléket helyezünk, majd a széleket jól összenyomkodva a töltelékre hajtjuk.

A süteményt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejét megkenjük elhabart tojással, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

 

 

p1810276-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.