Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GESZTENYÉS TEKERCS

2008.01.23

gesztenyes-tekercs-016-gg.jpg

 

Hozzávalók:

A tésztához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál Milka kakaópor.
A töltelékhez:
50 dkg tisztított főtt gesztenye, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
(Esetleg - ha nincs valódi gesztenyénk - 50 dkg gesztenyemassza, 10 deka vaj.)

A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és esetleg cukorgyöngy.

 

gesztenyes-tekercs-002-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva az öt kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, aztán a kakaós lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt (természetesen négyszögletes) nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótát azonnal egy kissé nedves konyharuhára borítjuk, a konyharuhával együtt szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A főtt gesztenyeszemeket egy erős nejlonzacskóba rakjuk, és húsklopfolóval összetörjük. Ezután az összetört gesztenyét egy magas falú tálba öntjük, rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a rumot, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és merülőmixerrel sima krémet keverünk.

  

p1080378-dd.jpg

 


(Ha gesztenyemasszát használunk, akkor a fagyasztott masszát engedjük fel, aztán keverjük össze a vajjal.)
Tekerjük szét a piskótaroládot. Kenjük rá egyenletesen a gesztenyekrémet. Ezután a konyharuha segítségével szorosan tekerjük ismét föl.
Vonjuk be a sütemény tetejét olvasztott csokoládéval, aztán tegyük néhány órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

 

gesztenyes-tekercs-020-dd.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gesztenyetekercsröl

(Rózsi, 2013.09.30 19:33)

Igen megcsináltam magyon finom ,pont igy sikerült,mivel holnap a Születésnapom biztossan el is fogy gyorsan!

Gesztenyés tekecs

(Gyöngyi, 2009.12.26 19:57)

Nagyon jól néz ki!
Küldd el a receptet az email:czodorgy@citromail.hu
Köszönöm szépen.

köszönet

(V-né Tímea, 2009.10.15 07:54)

Nagyon sokszor készítettem már el ezt a süteményt is. Nagyon örülök, hogy végre igazi gesztenyét javasol valaki. Nagyon szeretjük ezt a süteményt, ez is egy nagyon jó recept.