Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOFRI

2008.01.23

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

25 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 3 dl tej, egy kiskanál sütőpor, csipetnyi só.

    

Kép

  

Elkészítés:

A vajat  robotgép habverőjével egynemű, habos krémmé keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, aztán a habverővel alacsony fokozaton keverve apránként hozzáadjuk a tejet. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, beleszórunk egy csipetnyi sót. A sütőporos lisztet egy fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos krémbe.

Az így kapott tésztát gofrisütőbe adagoljuk és megsütjük.

Ízlés szerint csokoládéöntettel, lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal vagy egyszerűen porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Kép

 

Egy másik változat:

 

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt, 3 evőkanál kristálycukor, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 1 csapott mokkáskanál szalalkáli, másfél dl tej, másfél dl víz.

Elkészítés:

A hozzávalókból robotgép habverőjével egynemű, habos krémet keverünk.

Az így kapott tésztát gofrisütőbe adagoljuk és megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(Veronika, 2011.01.04 19:28)

Ezt nem lehetne valahogy sima sütőben megcsinálni?