GYORS TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY
Hozzávalók (25 x 35 cm-es tepsihez vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformához):
25 dkg túró, 25 dkg liszt, 10-15 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 4 tojás, 1 citrom héja, 1 kávéskanál sütőpor;
a tetejére: 30 dkg gyümölcs (befőtt vagy fagyasztott is lehet).
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a szitán áttört túrót, a citrom finomra reszelt héját, a vanília kikapart magjait, végül a sütőporral elkevert lisztet. (Ne keverjük túl!) Sütőpapírral bélelt formába öntjük. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt (a befőttet lecsepegtetve, a fagyasztottat kiengedés nélkül). 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A legfinomabb frissen, melegen tálalva.