GYÜMÖLCSHABOS MUFFIN
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 5 dkg (barna) cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
A habhoz: 50 dkg mascarpone, 10 dkg bogyós gyümölcs (fagyasztott is lehet), a gyümölcs édességétől függő mennyiségű porcukor.
Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokoládét, majd a sütőporral összeszitált lisztet.
Az így kapott tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha a muffin megemelkedik, a teteje megrepedezik, de ha óvatosan megnyomjuk az ujjunkkal, belül még puha, de nem lötyögős. Ne szárítsuk ki!
A kész süteményt hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított, kimagozott gyümölcsöt összeturmixoljuk a porcukorral, apró lyukú szűrőn átszűrjük, majd apránként a mascarponéba keverjük. Csak annyi gyümölcsvelőt adunk a krémsajthoz, hogy habos, formázható maradjon, de ne folyósodjon el. Az így kapott krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a közben kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A süteményeket díszíthetjük gyümölccsel is.