GYÜMÖLCSÖS CSOKIS MUFFIN
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 15-20 dkg barna nádcukor (ha nincs, a kristálycukor is megfelel), 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 30 dkg liszt (vagy 10 dkg fehér liszt + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt + 10 dkg szárított - a boltokban a gabonapelyheknél zacskózva kapható - búzacsíra), 1 kiskanál sütőpor, 1 tábla csokoládé apróra vágva, 10 dkg darabos - nem finomra darált - dió (vagy más dióféle), 5 dkg mazsola, 5 dkg aszalt cseresznye, 5 dkg aszalt barack apróra vágva (az aszalt gyümölcsök bármilyen más aszalt gyümölccsel helyettesíthetők).
Elkészítés:
A lisztet (liszteket és búzacsírát) összekeverjük a sütőporral. A többi hozzávalót mind egybekeverjük. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A keveréket 12 muffinmélyedésbe kanalazzuk. 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Akkor van készen, ha a teteje felemelkedik, megrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk, nem lötyög, hanem puha, de rugalmas.
A sütemény ilyen szilikonformában készült (de hagyományos muffinformában is elkészíthető):
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Gázsütőben még nem próbáltam szilikonos formában sütni. Az igazat megvallva csak egyszer volt gázsütőm néhány hónapig, de nagyon utáltam.
Nekem villanysütőm van. Azt jól bírják a szilikonformák. Bár hallottam már olyat, hogy a rossz minőségűek megolvadhatnak sütés közben.
Ilyesmi formákat venni a nagyobb áruházláncokban és a konyhafelszerelési boltokban lehet. (Én ajándékba kaptam őket.)
Szia, Viki!
(Gabriella / Gabus, 2009.03.17 16:10)Ez megint robbant! Gyönyörűek, az ember azonnal, beleharapna. Hol lehet ilyen formákat venni? Én még nem mertem szilikonost próbálni, mennyire bírja a hőfokot, normál gázsütőben is alkalmazható?
Szia Gabus! :)
(Szamóca, 2009.03.17 20:39)