GYÜMÖLCSÖS PRÓSZA
Hozzávalók (egy 25 x 35 cm-es formához):
30 dkg rétesliszt, 15 dkg cukor (ha van, barna), 2 tojás, 2 dl aludttej vagy kefír, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja, 50 dkg gyümölcs.
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a tojással, hozzáadjuk az aludttejet, a citromhéjat és a sütőporral egybeszitált lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt. (Ha befőttet használunk, alaposan lecsöpögtetjük.)
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt villára már nem tapad tészta.
Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral, adhatunk hozzá vanílaiöntetet vagy fagylaltot.