Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GYÜMÖLCSÖS-TÚRÓS PITE II.

2015.06.30

Hozzávalók:
a tésztához: 45 dkg liszt, 30 dkg hideg vaj, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja;
a töltelékhez: 50 dkg túró, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 50 dkg megtisztított, kimagozott gyümölcs (pl. őszi- vagy sárgabarack, szilva, nektarin, eper, málna...)


Elkészítés:
A vajat és a lisztet késes aprítóban morzsává keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. (Ha esetleg nem állna össze, 1-2 kiskanál hideg vizet adhatunk hozzá.) A tésztával kibélelünk egy nagy vagy négy kis piteformát. (Legegyszerűbb beletördelni a formába, és a tenyerünkkel szétnyomkodni egyenletes, 3-4 mm vastag rétegben.) Sütőpapírt terítünk rá, amire száraz babfélét szórunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Közben összekeverjük a túrót a cukorral és a citromhéjjal. A tésztát kivesszük a sütőből, leemeljük róla a sütőpapírral együtt a babot. Megtöltjük a túróval, és elosztjuk rajta a feldarabolt gyümölcsöt. Visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, de vigyázat, a tészta melegen törékeny. Tálalásnál vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.

 

p1700045-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.