Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HABCSÓK

2008.01.21

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.

  

Kép

  

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra).

A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)

Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habból csillagcsővel karikákat rajzolunk.

Az habcsókokat a sütőbe tesszük. A sütési idő az én sütőmben kb. 45-50 perc (de ez erősen függ a sütőtől). Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a sütési idő leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.

 

Tipp:

A habcsókokat sütés előtt megszórhatod cukorgyönggyel, darabos dióval, mogyoróval, mandulával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Habcsok

(Angelika, 2012.01.29 13:06)

Kedves Szamoca. Mivel sajnos nem talaltam a habzsakom,ezert kanallal kis halmokat helyeztem a sutopapirra. Minden olyan szepen sikerult.Tokeletesre folvertem a tojasfeherjeket,minden hozzavalot folhasznaltam. beallitottam a sutot a megfelelo fokra. Erre a habcsokok barnan jottek ki a sutobol. mit rontottam el. Vagy talan a sutommel lehet a problema. elore is koszonom valaszod..