Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HABOS PUNCSOS

2008.01.21

Kép Hozzávalók a tésztához:
fél kiló finomliszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2-3 deci tej, egy csipet só.
A töltelékhez:
10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl rum, 3 evőkanál (holland) kakaópor, 1 dl szitán áttört meggylekvár (vagy sárgabaracklekvár).
A tetejére:

a tésztából megmaradt három tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, fél tábla csoki megolvasztva.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a vajjal. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és sima, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk, és három lapban külön-külön megsütjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal, és ebbe a keverékbe apróra tépkedve beletördeljük az egyik megsült tésztalapot. (A másik két lapot is körbevághatjuk, hogy szép legyen a szélük, és a leeső darabokat a töltelékhez keverhetjük.)
Az egyik megmaradt süteménylapot egy tálcára teszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal, és óvatosan lenyomogatjuk.
A tészta készítésekor megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.)
A habot a sütemény tetejére kenjük. Csíkokat húzunk rá az olvasztott csokiból, és egy villa segítségével "összeborzoljuk" a csokis habot.

 

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jutka

(vadász judit, 2011.02.05 16:08)

Enek a süteménynek a habja a finom nekem az izlik rajta!! és am nagyon finom mindekni próbáljaki aki olvasa!!!!

jutka

(vadász judit, 2011.02.05 16:07)

A Süteményről:)

(Bella, 2010.12.24 13:31)

Nagyon finom!!!!!:)

hogigi@freemail.hu

(GIGI, 2008.05.01 17:40)

NYAMI......