Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HAJDINÁS PALACSINTA

2011.11.08

Hozzávalók:

15 dkg hajdinaliszt, 2,5 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, negyed kávéskanál sütőpor, ízlés szerinti töltelék (pl. lekvár, juharszirup...), étolaj.


p1080220-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hajdinalisztet összevegyítjük a sütőporral és sóval, csomómentesen elkeverjük a tojással és az apránként hozzáöntött tejjel.

Az így kapott tésztából tapadásmentes serpenyőben pár csepp étolajon tenyérnyi kis lepényeket sütünk.

Tálalásnál megszórhatjuk (fahéjas) porcukorral, meglocsolhatjuk juharsziruppal, adhatunk mellé lekvárt vagy csokoládéöntetet.


p1080205-dd.jpg

Tipp:

A tésztába reszelhetsz egy kis citromhéjat, adhatsz hozzá egy kiskanál vaníliás cukrot vagy csipetnyi őrölt fahéjat.

Ugyanez a palacsinta (természetesen az édesítetlen változat) kitűnő köret szaftos, mártásos húsokhoz is. Ilyenkor a nyers tésztába apróra vágott fűszernövényeket, hagymát, őrölt borsot keverhetsz sütés előtt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hajdina

(Zsuzsi, 2012.01.11 10:45)

A hajdinaliszttel gluténmentes "igazi" palacsintát sütöttem. Ha sokáig, kb. 2-3 óráig állni hagyjuk a híg tésztát, ugyanolyan vékony, jól forgatható palacsinta lesz belőle. Még tej-, sőt tojásmentesen is sikerült. Jó dolog a hajdina! (Emlékszel a Fekete gyémántokra, mikor Evila, már mint félvilági "úrinő", a régi vőlegényének, Szaffrán Petinek haricska-puliszkát főz spirituszlángon? Na, az is hajdina.)