Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÓKIFLI MÁSKÉPP

2008.01.21

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 1 tojás, 5 dkg vaj, 25 dkg főtt és szitán áttört burgonya, porcukor a kész kiflik beleforgatásához.

  

p1040929-dd.jpg

  

Az egyes töltelékeknél megadott mennyiség az egész tésztához elegendő. Tehát ha többféle kiflit szeretnél sütni egyszerre, akkor vagy arányosan növelned kell a tészta mennyiségét, vagy csökkentened az egyes töltelékek mennyiségét.

A gesztenyés töltelékhez: 20 dkg natúr főtt gesztenyeszem, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, esetleg 2-3 dkg mazsola. (Vagy 25 dkg gesztenyemassza villával összetörve és 1 evőkanál tejjel krémesre keverve + mazsola.)

A nutellás töltelékhez: 20 dkg (Nutella) mogyorókrém.

A diós töltelékhez: 15 dkg darált dió, 7-8 dkg cukor, 3 evőkanál forró tej, pici reszelt citromhéj, esetleg 2-3 dkg mazsola.

A mákos töltelékhez: 15 dkg darált mák*, 7-8 dkg cukor, 3 evőkanál forró tej, pici reszelt citromhéj, 2-3 dkg mazsola.

Ha szeretnél többet tudni a mák csodálatos egészségmegőrző hatásáról, kattint ide: MÁK.


A tészta elkészítése

A sütőporral kevert lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a cukrot, a tojást, a vajat, a burgonyát, azután a lisztet, mindezt sima tésztává gyúrjuk.

A töltelékek elkészítése

A gesztenyés töltelékhez a gesztenyeszemeket a rummal és a cukorral robotgépben krémesre keverjük. Végül belekeverjük a megmosott mazsolát.

A diós és mákos töltelékhez a tejben elkeverjük a cukrot, a diót/mákot és a mazsolát és citromhéjat. A tölteléket kihűtjük.

A sütemény összeállítása


A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Mindkét tésztagombócot késfok vastagságú körlappá nyújtjuk, és derelyemetszővel  vagy éles késsel átlósan nyolc körcikkre vágjuk. A nyolcadoknak a kör széle felőli végébe kiskanállal apró halmokat rakunk a töltelékből, aztán a töltelék felől kiindulva kiflivé sodorjuk a tésztát.

A kifliket sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Azt, hogy a kifli megsült úgy ellenőrizheted, hogy megnézed az alját. A kész kiflik teteje ugyanis a sülés végén is halvány marad, csak az aljuk barnul meg egy kicsit.

A megsült kifliket még melegen porcukorba forgatjuk.

 

p1040927-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hókifli

(erzsi, 2012.03.07 10:29)

nagyon finom lett. köszi a receptet

Szamócának

(Ildi, 2009.12.12 17:12)

Ma megsütöttem, nagyon finom lett, köszi a receptet.

hókifli

(Erzsi , 2009.12.03 09:05)

Nagyon jó karácsonyra megsütöm , mert a fiam egyik kedvenc sütije.