HÓKIFLI
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl, csipetnyi só. Tölteléknek: sütésálló lekvár, cukros dió, mák, vagy gesztenye. A kiflikre: vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűtőgépben pihentetni.
A lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a tejföllel összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőgépbe tesszük minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára.
A pihnetetés után a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk vagy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden tésztadarabot megtöltünk a töltelékkel, kifli formára föltekerünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alja egy egészen picit barnulni kezd, de a teteje még fehér.
A megsült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tipp:
Szerintem 100% szilvából (cukor nélkül) készült szilvalekvárral a legfinomabb.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Re: Re: kifliről
(rozi, 2013.12.16 12:31)most tervezem megsütni szilvalekvárral. de a lekvárt hol tudom megvenni?
Re: kifliről
(Ági, 2013.01.05 10:08)