Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÓKIFLI

2008.01.21

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl, csipetnyi só. Tölteléknek: sütésálló lekvár, cukros dió, mák, vagy gesztenye. A kiflikre: vaníliás porcukor.

  

p1280451-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűtőgépben pihentetni.

A lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a tejföllel összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőgépbe tesszük minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára.

A pihnetetés után a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk vagy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden tésztadarabot megtöltünk a töltelékkel, kifli formára föltekerünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.

Előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alja egy egészen picit barnulni kezd, de a teteje még fehér.

A megsült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

 

Tipp:

Szerintem 100% szilvából (cukor nélkül) készült szilvalekvárral a legfinomabb.

 

p1280622-dd.jpg

p1280905-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: kifliről

(Ági, 2013.01.05 10:08)

Re: Re: kifliről

(rozi, 2013.12.16 12:31)

most tervezem megsütni szilvalekvárral. de a lekvárt hol tudom megvenni?

Re: kifliről

(Ági, 2013.01.05 10:06)

Nagyon finom lett.

kifliről

(mépő, 2012.11.05 19:31)

nagyon finom lett...

Re: kifliről

(Ági, 2013.01.05 10:05)

Nagyon finom lett.