Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HUSZÁRCSÓK

2011.12.11

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 tojás, 15 dkg dió, csipetnyi őrölt fahéj, csipetnyi só, fél kávéskanál sütőpor, valamilyen savanykás lekvár.


p1090853-dd.jpg

 

Elkészítés:

A sütőporral egybeszitált lisztből, hideg vajból, porcukorból, citromhéjból, 5 dkg darált dióból, fahéjból, sóból és a tojás sárgájából tésztát gyúrunk. (A hideg vajat úgy szoktam beletenni, hogy kislyukú reszelőn lereszelem.

A tojás fehérjét laza habbá verjük. A megmaradt 10 dkg diót durvára daráljuk.

A tésztából diónyi golyókat formázunk. Megforgatjuk őket a tojásfehérjében, majd a dióban, aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyikbe egy kis lyukat nyomunk, amit megtöltünk lekvárral.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.