HUSZÁRCSÓK
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 tojás, 15 dkg dió, csipetnyi őrölt fahéj, csipetnyi só, fél kávéskanál sütőpor, valamilyen savanykás lekvár.
Elkészítés:
A sütőporral egybeszitált lisztből, hideg vajból, porcukorból, citromhéjból, 5 dkg darált dióból, fahéjból, sóból és a tojás sárgájából tésztát gyúrunk. (A hideg vajat úgy szoktam beletenni, hogy kislyukú reszelőn lereszelem.
A tojás fehérjét laza habbá verjük. A megmaradt 10 dkg diót durvára daráljuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk. Megforgatjuk őket a tojásfehérjében, majd a dióban, aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyikbe egy kis lyukat nyomunk, amit megtöltünk lekvárral.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.