ISCHLER
Hozzávalók:
25 dkg liszt és 5 dkg őrölt mandula (ha nincs mandula otthon, akkor összesen 30 dkg liszt), 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, tölteléknek lekvár, bevonatnak olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet nagyon gyorsan összemorzsoljuk a hideg vajjal. (Praktikus a vajat apróbb kockákra vágni, és úgy adni a liszthez.) Minél gyorsabban dolgozva a porcukorral és a tojássárgájával egybegyúrva a lisztes morzsát, sima tésztát gyúrunk, amit hűtőgépben kb. egy órát pihentetünk.
A tésztát ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 10-12 perc alatt 170-180 fokos sütőben megsütjük.
A megsült korongokból kettőt-kettőt barack- vagy málnalekvárral összeragasztunk. A süteményeket olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Szilvi!
Én piciket szoktam csinálni. Olyan 4 cm átmérőjűeket. Abból nagyjából 20-25 db lesz.
Ischler
(Szilvi, 2011.06.30 15:13)
Azt szeretném megkérdezni hogy kb. mennyi ischler jön ebből az adagból?
Köszi előre is a választ!
Csokimáz
(Szamóca, 2010.05.21 13:12)
Szia Évi!
Egy remek csokimáz-recept:
Csokimáz FRUZSIKÁTÓL
20 deka porcukor
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál étolaj (nem oliva)
3 evőkanál forróvíz
Összemelegíteni egész addig, amíg a cukor elolvad (ne legyen szemcsés).
Ekkor ráöntöd a süti közepébe, gyors mozdulattal elkened.
Hagyod dermedni.
Nagy gáztepsi méretű süti tetejére elég.
csokimáz hogyan?
(évi28, 2010.05.20 20:24)szia egy bajom lenne még nem tudom igazán hogyan kell igazi jó csokimázat csinálni nekem ez a torta bevónós dolog nem jön össze kérlek segits irj ide ha tudsz: ruben2810@freemail.hu köszönöm
Milyen?
(T.Danka, 2010.03.07 19:46)Én mégg nem próbáltam,de az egyik barátnőm csinálta és isteni lett!!!:)
Ischler
(Szamóca, 2011.06.30 17:20)